Cum sunt gătite ignamele

Cum sunt gătite ignamele

Câteva sfaturi privind alegerea și gătirea ignamelor:

  • Cu cât este mai mare ignama, cu atât este mai gustoasă și mai suculentă;
  • Mai multe substanțe utile din igname sunt localizate mai aproape de coajă. Această legumă rădăcină este fragedă, deci este de dorit să o lăsați, mai ales atunci când se coace în cuptor;
  • Apa în care a fost fiert ignama, este mai bine să nu se toarne, și se fierbe o supă pe ea;
  • Pentru a nu crește valoarea calorică a ignamelor în timpul prăjirii, este mai bine să folosiți o tigaie grill, iar chipsurile sunt coapte în cuptor.

Ignama este folosită atât pentru mâncăruri nesărate, cât și pentru deserturi dulci. Se prăjește, se fierbe, se adaugă la produsele de patiserie și se consumă crud. Se combină cu multe alimente, sosuri și condimente. Cum să gătești igname:

  • Cartofii Batata sunt un înlocuitor sănătos pentru chipsuri. Crusta crocantă și aroma delicată din interiorul feliilor este apreciată de mulți. Deoarece sunt prăjiți în ulei, vitamina A este absorbită. Cartofii Batat sunt serviți cu diferite sosuri;
  • Tuberculii de yam feliați la cuptor cu unt, scorțișoară și zahăr sunt un desert sănătos și ușor;
  • Cartofii Batata sunt un înlocuitor excelent pentru gustările nesănătoase și gustările din supermarket. Felii subțiri de igname sunt condimentate cu ulei vegetal și condimente, coapte pe o tavă până devin crocante. Dacă le presărați cu parmezan la sfârșitul gătitului, obțineți o combinație delicioasă;
  • Clătitele sau clătitele din cartofi dulci sunt foarte fragede;
  • Batata este o componentă sănătoasă a unei salate proaspete. Se curăță de coajă și se freacă pe o răzătoare grosieră. Se combină bine cu nuci tocate, fulgi de nucă de cocos și sultane. De asemenea, se adaugă la salate neîndulcite;
  • Ignamele sunt folosite pentru a coace plăcinte din pastă pufoasă;
  • Puteți folosi ignamele pentru sandvișuri în loc de pâine. Feliile coapte sunt o bază pe care se așează roșii, avocado, usturoi, ierburi, brânză;
  • Piureul de igname se dovedește delicios atunci când este combinat cu mozzarella;
  • Batata se adaugă la marmeladă, marshmallow;
  • Cartofii dulci sunt folosiți pentru a face gem;
  • Batata poate fi combinată cu pui și friptură. Se armonizează cu orezul și năutul. Rezultatul este un fel de mâncare caloric bogat în nutrienți sănătoși.

Cartofii dulci merită încercați deoarece sunt considerați una dintre cele mai nutritive legume. De ce să nu faceți din igname o completare sănătoasă a dietei dumneavoastră? Pentru cei care nu au încercat niciodată această legumă rădăcină, cel mai bine este să începeți cu un fel de mâncare cu igname deosebit de gustos – cartofii prăjiți cu igname.

Andreea Vasilescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *